Calexico-gitarist stelt eigen werk voor als Depedro

Het is uiteraard uitkijken naar het nieuwe Calexico-album 'The Thread That Keeps Us', waarmee ze volgend jaar (24 maart) in De Roma staan. Maar er is ook ander nieuws te sprokkelen. De Spaanse songschrijver en Calexico-gitarist Jairo Zavala brengt als Depedro namelijk ook eigen werk uit, dat sterk geïnspireerd is door de vele reizen die hij maakt.

Voor het meest recente Depedro album 'El Pasajero' (check hieronder het goed in het oor liggende ¿Hay algo ahí? of Dejalo Ir ) bezocht de muzikale globetrotter onder meer Senegal. Eén van de vele zaken  die in de documentaire 'Casamance' aan bod komen. Net als bij Calexico levert Depedro zomerse muziek vol Latin, Asian en mediterrane vibes. En wat meer is: hij komt die muziek voorstellen tijdens een mini-tournee doorheen België. Depedro passeert langs De Roma (19 januari), De Muze in Heusden Zolder (20 januari), Het Depot in Leuven (23 januari) en de Gentse Handelsbeurs (24 januari). Olé. 

Wie benieuwd is kan ook terecht bij het YouTube kanaal van Depedro waar video's en liveclips te vinden zijn. Meer info en tickets zijn dan weer via http://depedro.net/ te vinden.

7 december 2017
Philippe De Cleen