Bullet 2.0 is gearriveerd

Bullet For My Valentine bracht zonet het titelloze, zevende studioalbum uit.

Frontman Matt Tuck: "This is the beginning of Bullet 2.0. It signifies where we are right now. The music is fresh, it's aggressive, it's more visceral and passionate than it's ever been."

De metalband uit Wales maakt een gewaagde sprong door steviger en feller werk uit te brengen. Het nieuwe album staat bol van de scheurende solo's en monsterlijke riffs die fans - zowel nieuwe als oude - zullen bekoren.

De band begon met het schrijven van het album in september 2019, vlak voor de pandemie. In juni 2020 pakten ze de draad weer op, samen met hun vaste producer Carl Bown. Ze sloten zichzelf vervolgens op in de Treehouse Studio in Chesterfield, waar ze de rest van het album afmaakten.

Sinds de oprichting in 1998 is Bullet For My Valentine uitgegroeid tot één van de grootste metalbands. Inmiddels staat de teller op meer dan een miljard streams in de VS alleen, meer dan drie miljoen verkochte albums wereldwijd en drie gouden albums. Daarnaast definieerden ze de Britse metalcore met het tijdloze debuutalbum 'The Poison'.

9 november 2021
Marc Alenus