Brussels Jazz Weekend pakt uit

Op 27, 28 en 29 mei worden opnieuw alle registers opengetrokken voor een editie in het vertrouwde jasje.

Meer dan 150 gratis concerten staan er geprogrammeerd op het Brussels Jazz Weekend. Zorgeloos genieten van de muziek en van Brussel kan zowel tijdens de openluchtconcerten op de Grote Markt, het Sint-Katelijneplein, het Beursplein en de Kapellemarkt, maar ook tijdens intiemere concerten in meer dan dertig deelnemende clubs, cafés en restaurants, waaronder AB, Botanique, The Music Village, Archiduc, Goudblommeke in Papier en Jazz Station.

De programmatie op de Grote Markt zal op zondag in het teken staan van Toots Thielemans, de Brusselse ket en jazzlegende die dit jaar honderd geworden zou zijn. Op vrijdag en zaterdag betreden Mike Del FerroPhilip Catherine Quartet, Brussels Jazz Orchestra invites Hermine Deurloo, Jazz Station Big Band, Eliott Knuets Quintet, Olivier Ker Ourio Quintet en Niels Lan Doky International Jazz Collective het podium.

Op zondag cureert Lundis d'Hortense traditiegetrouw de programmatie met onder meer Martin Salemi Daylight, Toots Thielemans Revisited en Antoine Pierre URBEX.

Hier vind je alle informatie.

24 april 2022
Patrick Van Gestel