Bruce Springsteen slaagde niet voor Zweinstein

Bruce Springsteen komt met eerste song voor ‘Blinded By The Light’ of is het de laatste voor Harry Potter?

Bruce Springsteen bracht dit jaar met ‘Western Stars’ een (verrassend) goed album uit. Hij voert momenteel ook de VOX-lijst van Radio 1 aan met Hello Sunshine.

Nu is er I’ll Stand By You, een song uit de film ‘Blinded By The Light’ die geïnsprireerd is op het leven van journalist Sarfraz Manzoor en zijn voorliefde voor Springsteen. Maar eigenlijk dateert de song al van 2001. In 2016 verklaarde de Boss tegenover de BBC dat hij deze song op de soundtrack had willen krijgen van ‘De Steen Der Wijzen’, de verfilming van het eerste boek over de tovenaar, maar dat was dus niet gelukt.

I’ll Stand By You vloog dan maar terug een lade in, wachtend op een gelegenheid om gebruikt te worden. Het is nochtans een emotionele, makkelijk in het oor liggende track die uitermate geschikt is voor het grote publiek.

Springsteen schreef de song destijds voor zijn oudste zoon, geen karakteristieke Springsteensong, maar wel iets waarvan hij dacht dat de mensen graag zouden horen. En Springsteen heeft daar natuurlijk een oor voor. Denk maar aan Streets of hiliadelphia, de song die hij schreef voor de gelijknamige film of Secret Garden uit de film ‘Jerry Maguire’.

Laat je hieronder betoveren door de nieuwe Springsteensong:

10 augustus 2019
Marc Alenus