Brisk is terug

Liefhebbers van Keltisch geïnspireerde folk zullen de band ongetwijfeld kennen, maar voor alle zekerheid toch een kleine aankondiging.

Sinds de oprichting in 2017 wist Brisk al snel vele harten te veroveren met een opgemerkt tv-debuut in het Canvas programma ‘De Ideale Wereld’ en passages op zowat alle grote folkfestivals van Vlaanderen (Festival Dranouter, Gooikoorts, Zilleghem Folk, ...). Tijdens het Merodefestival werkten ze intensief samen en traden ze op met de Schotse concertinaspeler Mohsen Amini van Talisk en de Engelse nachtegaal Kitty Macfarlane.

Het eerste album 'To An Isle In The Water' gooide hoge ogen in zowel binnen- als buitenlandse pers. “Cosmopolitan European Celtic music played with vigour”, schreef het Engelse magazine The Living Tradition. Het toonaangevende Songlines bekroont het “admirable album” met een viersterrenrecensie.

En nu is er 'Boom Boom', het tweede album van het viertal. Het werd weer een plaat met zowel energieke jigs en reels als stemmige trage nummers, bewerkingen van enkele traditionals als eigen nummers van de hand van Naomi Vercauteren en Jeroen Knapen, allemaal uitgevoerd met veel brio en kunde.

Proeven kan je hier.

30 oktober 2023
Marc Alenus