Brigitte Calls Me Baby brengt debuut-ep uit

'This House Is Made Of Corners' komt digitaal uit op 1 november. In december volgt de fysieke release.

Je hoeft de jongens van Brigitte Calls Me Baby niet meer te leren hoe ze in de aandacht kunnen komen. Eerst waren er het spraakmakende optreden op SXSW en de voorprogramma's voor The Strokes, nu is er een eerste single die het voorkomen en de sound totaal tegenspreken en straks zijn er supportshows voor The Last Diner Party en die debuut-ep dus, waarvoor de band meteen in zee gaat met negenvoudig Grammy Award-winnaar Dave Cobb. Het is duidelijk dat ATO-Records veel van dit vijftal verwacht.

Gecentreerd rond de hypnotiserende, zingende croonerstem van zanger Wes Leavins, arriveert 'Impressively Average' met beukende ritmes en glinsterende gitaarklanken die de achtergrond vormen voor wat Leavins een lied noemt: ”Born from the contrast of self-love mingled with self-loathing. To me, it represents my obsession with presentation yet transparency. The song captures how I want to portray an image but with honesty. I want to go there even when it’s uncomfortable, and write unapologetically."

Fans van Morrissey en Hamish Hawk zullen wel pap lusten van deze eerste single, want geen enkele Amerikaanse band kwam ooit dichter in de buurt bij die sound als dit kwintet.

17 oktober 2023
Marc Alenus