Bright Eyes ontvangt opvallende gasten

Vorige maand kwam hij terug met een single waarin een doedelzak de hoofdrol speelt en ook dit keer heeft Bright Eyes een verrassing in petto.

Persona Non Grate, de eerste single van Bright Eyes sinds 2011 was een schot in de roos (pun intended), toch voor wie van doedelzak houdt. Nu brengt de band rond Conor Oberst een tweede voorbode van zijn comeback album. Ook daarop zijn een paar verrassende gastrollen te noteren.

Op Forced Convalescence worden Oberst, Mike Mogis en Nate Walcott vervoegd door Flea, de bassist van Red Hot Chili Peppers en drummer Jon Theodore van Queens Of The Stone Age. Het was dus niet toevallig dat Flea vorig jaar deze tweet de wereld instuurd: “Conor Oberst and Nate Walcott can write the f*ck out of a song.”

En Bright Eyes verrast nog meer door ook een koor aan boord te halen bestaande uit dirigent Jason McGee, James Connor, Quishima Dixon, Natalie Ganther, Anthony Johnson, Edward Lawson, Jennifer Lee, Sharetta Morgan-Harmon en Marquee Perkins.

Een naam voor het aankomende album is er nog niet, maar Oberst bevestigde dat het dit jaar sowieso uitkomt, pandemie of niet. De reünie-tournee zal wellicht wel uitgesteld worden naar latere datum. We houden je op de hoogte. Leer ondertussen de tekst van buiten van de nieuwe single:

22 april 2020
Marc Alenus