BRDCST breidt ontdekkingsreis uit

 

BRDCST is het stadsfestival waarbij AB inzet op muzikale ontdekking. Centraal tijdens BRDCST staan artiesten die muzikale vernieuwing hoog in het vaandel dragen. Nieuwe namen werden bekendgemaakt, alsook de dagprogramma's.

Je kan je van 4 tot 7 april volledig onderdompelen in hedendaagse Turkse psychedelica (Bonnefooi), de heetste new wave of jazz (La Machine)cutting edge electro (Beursschouwburg) of hedendaags klassiek (AB). Of smul je van indie-goden, de hiphop van de toekomst of verbrand je je met plezier aan verschroeiende noise (Café Central)? En voor de feestbeesten: in Cinema Palace wordt de tiende verjaardag van Sonic Pieces.

Eerder werden al namen bekend gemaakt als Whispering Sons, Steve Gunn, Obongjayar enThe Comet Is Coming. Nu wordt de ontdekkingsreis uitgebreid met de in Caïro geboren muzikant/composer Maurice Louca in een AB Theater gecureerd door Nadah El Shazly op zaterdag. Luikenaars Cocaine Piss brengen die dag hun brutale punk en rauwe energie naar Café Central.
 
Bovendien staat er ook meer poëzie op het programma van vrijdag met onder andere Hannah Silva en haar innovatieve en virtuoze stemperformances. Ook Alabaster De Plume maakte met zijn poetry meets jazz van Shabaka Hutchings en Gilles Peterson al zijn grootste fans.

Op donderdag brengt de Belgisch-Caraïbische Charlotte Adigéry (zie ook: WWWater) haar dansbare synthpop waarin humor en spontaniteit de belangrijkste ingrediënten zijn. Ondertussen werd Charlotte opgemerkt door de iconische Neneh Cherry, met wie ze momenteel door Australië tourt.
 
Feestelijk afsluiten doen ze elke avond onder de noemer BRDCST BY NGHT in de Beursschouwburg met de Britse Mumdance, Zwitserse producers sjamaan Aisha Devi en producers ZULI en 1127 die recht uit de underground clubscene van Cairo komen overgevlogen.

Alle namen en info vind je hier.

30 januari 2019
Marc Alenus