BRAND! steekt weer de fik in Kunstencentrum NONA

En het programma ziet er opnieuw erg boeiend uit.

BRAND! steekt weer de fik in Kunstencentrum NONA

Elk jaar stookt Kunstencentrum NONA het eigen waakvlammetje op tot een volbloed BRAND! Dat is ook dit jaar weer zo. En wel op 24, 27, 28 en 30 november.

Als voortrekker van deze editie van het festival fungeert de doortocht van The Ex. Op 24 november vieren zij het vijfenveertigjarig bestaan in Mechelen. Komen meevieren: Han Bennink, Ken Vandermark, Marion Coutts (ex-Dog Faced Hermans), Etenesh Wassie en meer.  

Op 27 november treedt saxofonist James Brandon Lewis  in de Stadsschouwburg aan. Het wordt zijn allereerste Belgische concert met het Red Lily Quintet. 

Het collectief aki rond drummer Anke Verslype krijgt op 28 november het gezelschap van het duo Merope met Shahzad Ismaily (zie: John Zorn, Marc Ribot, etc).

Slotdag 30 november is voor Peter Brötzmann (1941-2023). Met een film, een boekvoorstelling en vier concerten - met generatiegenoten van Brötzmann, maar ook jonge verkenners in de vrije vleugel van de jazz - wordt er nagegaan wat zijn nalatenschap precies is en hoe die ook nieuwe generaties blijft inspireren. 

Tickets en info vind je hier.

7 oktober 2024
Patrick Van Gestel