Boxset Engine Kid op komst!

Begin maar al te sparen voor de speciale zes lp's tellende boxset.

Record Store Day komt er weer aan, wel te verstaan zoals vorige jaar als Drops, de eerste op 12 juni, de tweede op 17 juli, met dan hopelijk als klap op de vuurpijl later dit jaar een echte Record Store Day. En Engine Kid heeft moois in het vooruitzicht. 

Engine Kid is het legendarisch posthardcoretrio van en met zanger-gitarist Greg Anderson (Southern Lord-eigenaar, maar ook muzikant in Sun o))) en Goatsnake), drummer Chris Vandebrooke en bassist  Brian Kraft. De band bracht in 1993 een ep 'The Astronaut' en een volledig album 'Bear Catching Fish' uit, de laatste met Steve Albini achter de knoppen, die de band opnam zoals ze live speelde: hard, kwetsbaar maar vooral verschrikkelijk aanwezig. (Albini zat in dat jaar ook achter de knoppen bij Jawbreaker, Nirvana, Tad en PJ Harvey)

Na dat album verliet drummer Vandebrooke de band en werd hij vervangen door Jade Devitt, die een frisse nieuwe wind meebracht uit de hardcorepunk (Black Flag, Die Kreuzen), metal (Carcass) en zelfs uit de Miles Davis-collectie. Met deze line-up werden nog een album 'Angel Wings' en een jazzfusion splitalbum met Iceburn onder de naam 'Everything Left Inside' uitgebracht. 

Al deze releases zullen in nu in de box van Engine Kid zitten, sommigen zelfs voor de eerste keer op vinyl, want deze werden uitgebracht in de hoogdagen van de cd. Na de box, gaat Southern Lord nog bekijken of de albums apart verkrijgbaar zullen zijn of terug als cd. Wie niet wil wachten, kan digitaal zijn gading al vinden op de Bandcamppagina van de band. 

10 april 2021
Bert Gysemans