Born Ruffians vervolledigt trilogie

Net een jaar na ‘Juice’ en een half jaar na ‘Squeeze’ komt ‘Pulp’ er aan.

Born Ruffians brengt op 16 april het album ‘Pulp’ uit. Het is al hun derde op een jaar tijd want vorig jaar op 20 april verscheen ‘Juice’ en in oktober 2020 was er al ‘Squeeze’. Ook de nieuwe plaat komt uit via het eigen Wavy Haze Records en via Yep Roc Records (ROW).

Luke Lalonde zegt in een verklaring dat het niet eens een vooropgesteld plan was om een trilogie uit te brengen. Hij beweert dat de band zoveel leuke nummers had bijeen geschreven dat het zonde leek ze niet uit te brengen. Pas toen rees het idee om de berg tracks te spreiden over drie albums.  

En zo tikt de teller snel aan. ‘Pulp’ wordt de achtste lp van de band sinds gitarist / zanger Luke Lalonde, bassist Mitch DeRosier en drummer Steve Hamelin zestien jaar geleden hun bandje stichtten op de middelbare school van Midland, Ontario. roll odd balls van een middelbare school in Midland, Ontario, 16 jaar geleden. 

Op ‘Pulp’ zullen nummers staan die al een tijdje meegaan. De twee reeds vrijgegeven nummers bijvoorbeeld zijn Husha dat al tien jaar ronddrijft op YouTube en harde schijven van de band en Heat Wave is een hoofdschuddende, traag ontvlambare banger die wat meer draagtijd nodig had. Ook Happy Parasites haalde eindelijk een album. Die song had eigenlijk op ‘Uncle, Duke & The Chief (2017) moeten staan, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

Luister hieronder naar de eerste twee songs uit ‘Pulp’:

12 maart 2021
Marc Alenus