Boomtown 2021 gaat dan toch door

Kleiner dan anders, maar zeker niet minder goed.

Van dinsdag 24 tot vrijdag 27 augustus 2021 strijkt het gratis openluchtfestival neer op de Gentse Kouter, met de Kiosk en GEM stage als gloednieuwe podia, en in de prachtige Opera. Kleiner, maar fijner dan ooit. 

De Kiosk wordt in ere hersteld als volwaardig muziekpodium. Iedere avond wordt een muzikaal thema (Belgische indie! Hiphop! Zware gitaren! Open Air!) aangesneden. Geopend wordt alvast rond het Gentse kwaliteitslabel Unday Records, die artiesten als Dans Dans, Elias, Sam De Nef én een surprise act als headliner meenemen. 

Woensdag slaat Boomtown de handen in elkaar met hiphop festival Out The Frame. En dat levert vuurwerk op, met namen als Miss Angel, Abrahamblue, Bryn, Ashley Morgan en Mimi. Het extravagante hiphop-duo Ho99o9 komt uit New Jersey overgevlogen om de avond af te sluiten. Op donderdag zijn het al gitaren wat de klok slaat, met Brutus, Wallace Vanborn en Psychonaut. Afsluiten doen we met een open air party. We krijgen de spannendste dj's van de lage landen over de vloer: Nosedrip & Orpheu The Wizard (b2b), San Soda en Alia & DTM Funk

Boomtown is een van de weinige spelers in muziekland waar groene ambities en vernieuwingen een traditie zijn. Dit jaar ook op het podium zelf, met de GEM (Green Energy Mill) stage, die zijn eigen energie voorziet via wind, zon en waterstof. Van hieruit zendt Studio Brussel 4 dagen live uit, ontvangt de zender gasten en worden er kleine presentaties en concerten gelanceerd.

En dan is er nog de Gentse Opera, naast de Kouter, die opnieuw deel zal uitmaken van Boomtown. Locatie voor enkele presentaties en intieme concerten aan zachte prijzen van o.a. David Numwami, Ansatz Der Maschine en Tsar B. Starten gebeurt met straffe bands uit het kansenparcours van Sound Track: Jibran, Moody Mae en Coline & Toitoine.  

7 juli 2021
Jeroen Poelmans