Bon Iver brengt tweede album opnieuw uit

Phoebe Bridgers schreef er speciaal een essay voor.

In juni vierde Bon Iver het tienjarige jubileum van de wereldwijde release van zijn veelgeprezen tweede album 'Bon Iver'. Ter gelegenheid van deze gelegenheid brengen de band en 4AD op 14 januari 2022 een heruitgave in beperkte oplage van het invloedrijke album - 'Bon Iver (10th Anniversary Edition)' - op cd en lp uit.

Deze editie bevat vijf nummers van Bon Ivers prachtige AIR Studios-sessie, waarin de grootse spirit van het album wordt vastgelegd en scherper wordt gedistilleerd, terwijl Justin Vernon en Sean Carey de nummers als duo uitvoeren, alleen op vleugel en zang. Deze versies zullen voor het eerst beschikbaar zijn in fysieke formaten en via DSP's.

De fysieke release van 'Bon Iver (10th Anniversary Edition)' bevat een blind reliëf versie van de originele cover art en een intiem persoonlijk essay van een oude fan Phoebe Bridgers die herinnert aan hoe het "enorme, uitgestrekte, ongelooflijk complexe" album tot stand kwam in zowel verlangen naar gisteren, tevredenheid voor het heden en collectieve hoop voor de toekomst.

De iconische hoeskunst van het album is opnieuw vormgegeven in een minimaal wit-op-wit, met een bijpassende witte lp. De heruitgave zal beschikbaar zijn in de webwinkels van Bon Iver en 4AD, via digitale streamingplatforms en bij lokale platenzaken.

Pre-order Bon Iver, 'Bon Iver (10th Anniversary Edition)' hier.

19 augustus 2021
Marc Alenus