Bombay Bicycle Club terug op de rollen

Bijna vijf jaar geleden leek Bombay Bicycle Club de fiets en de instrumenten aan de haak te hangen, maar nu is de band terug.

Bombay Bicycle Club bracht vijf jaar geleden ‘So Long See You Tomorrow’ uit. Morgen bleek dus iets langer op zich te laten wachten dan gewoonlijk, maar kijk: op 17 januari 2020 brengt de band het album ‘Everthing Else Has Gone Wrong’ uit.

‘Everything Else Has Gone Wrong’ werd door de Londenaars grotendeels opgenomen in de VS met producer John Congleton (St. Vincent, Sharon Van Etten, The War On Drugs). Vorige week was er al de nieuwe single Eat Sleep Wake (Nothing But You en die kreeg vandaag een clip die je hieronder kan bekijken.

Met de single laten Jack Steadman en de zijnen alvast horen dat de rust niet tot roest heeft geleid. De track begint meteen al met het refrein nadat zoemende synths de trein op gang heeft getrokken en de nazomerblues krijgt geen kans de volgende drie minuten.

Volgens Jack Steadman gaat ‘Everyting Els Has Gone Wrong’ dan ook over de troostende werking van muziek. “Voor mij persoonlijk gaat het over de frustratie die ik zo vaak ondervind in de communicatie met anderen. Over verkeerd begrepen worden in conversaties, terwijl muziek precies kan zeggen wat je bedoelt.”

Bombay Bicycle Club kondigde al data aan in de VS en het Verenigd Koninkrijk, maar eventuele concerten in Nederland en België werden nog niet bekend gemaakt. Laat de song je troosten:

3 september 2019
Marc Alenus