Boekvoorstelling Siglo XX

Op donderdag 24 oktober vindt in de openbare bibliotheek van Genk de officiële boekvoorstelling plaats van 'Opdat de dood ons levend vindt & het leven ons niet doodt'

Het betreft een boek van Marc Vos over Siglo XX. De auteur bundelde hierin interviews met en artikels over alle (ex-)groepsleden en hun partners in crime (producers, boekingsagenten, roadies, entourage, …) Voorts pent hij getuigenissen neer van fans en oorgetuigen, lijst hij de volledige discografie en videografie op en somt hij (bijna) alle optredens op van één van de meest tot de verbeelding sprekende Genkse bands. Toon Loenders levert de zwartwit-foto’s. Loenders was de art director van de groep en bovendien de man die de hoezen en de videoclips maakte.

Journalist Chris Nelis, één van de ex-groepsleden, zal donderdagavond (vanaf 20u) Marc Vos en Toon Loenders interviewen samen met drummer Klaas Hoogerwaard. De inkom is gratis, wel reserveren via bibliotheek@genk.be. Wie nog meer wil: op vrijdag 1 november kan je ook naar Casa Papa Giovanni (Winterslag) voor een Siglo XX-tribute-avond met medewerking van De Delvers, The Arch, Struggler en Xtort.

Meer info over de boekvoorstelling vind je hier.

22 oktober 2019
Jan Vael