Blues Peer haalt crowdfundingobjectief

Crowdfunding moest zorgen voor een doorstart van het legendarische festival.

Na vijfendertig edities leek het erop zat voor de vzw Break-Away, de oude organisatie achter het Blues Peer festival. Een team van lokale muziekliefhebbers en enkele gevestigde waarden uit de Limburgse festivalwereld nemen nu het festival opnieuw op sleeptouw.

Daarvoor werd de crowdfundingactie 'We are Blues Peer!' op poten gezet. "We moeten de kaap van zestigduizend euro ronden om de eerste cruciale opstartkosten voor een editie in 2022 af te dekken. Dat is geen klein bier, dus we hopen op de steun van alle sympathisanten van het festival. Als we samen de krachten bundelen, geloven we daar ook in! Want vele kleintjes… De eerste reacties op ons initiatief waren de afgelopen weken alleszins hartverwarmend. Wij duimen dat zich dat ook in deze crowdfundingactie vertaalt", aldus Perenaar en mede-initiatiefnemer Tim Schreurs.

En dat bedrag werd moeiteloos gehaald. Meer nog, momenteel is er al meer dan honderdveertigduizend euro binnengehaald, maar steunen kan nog altijd. Alles daarover kan je hier lezen. Dus voor alle duidelijkheid: in 2022 is er weer Blues Peer.

31 mei 2021
Patrick Van Gestel