Blackwave. maakt opgemerkte terugkeer

Het Antwerpse hiphopcollectief gaat retro.

Voor het eerst sinds lange tijd is er met Recluse nieuwe muziek van Blackwave. sinds lange tijd. Voor de nieuwe single werd de band geïnspireerd door de soul van Curtis Mayfield en Al Green uit de seventies. Door naar deze platen te luisteren, gingen ze experimenteren met verschillende opname- en mixtechnieken om dat warme retro-geluid te bekomen. En ze kregen ook ongelooflijke hulp: het strijkersarrangement werd verzorgd door de Amerikaanse componist Rob Moose, die de strepen heeft verdiend bij onder andere Taylor Swift, Bon Iver, John Legend en FKA Twigs.

Het nummer vertaalt het gevoel van isolatie, onzekerheid, liefde en verlies en het herkenbare gevoel dat je te veel in je eigen hoofd zit, thema's waarmee de band te maken had voor het begin van de pandemie, maar die tijdens deze periode nog meer aan de oppervlakte kwamen. Dankzij Recluse kunnen we die benardheid nu wel van ons af dansen.

Zopas werd eveneens aangekondigd dat de band op vrijdag 16 juli zal spelen op Werchter Parklife, een nieuwe tijdelijke arena op het festivalterrein van Werchter. Ook het najaar krijgt kleur voor Blackwave met shows in Vooruit, Gent (18/09), Het Depot, Leuven (03/10), Botanique, Brussel (07/10),Trix, Antwerpen (08/10) en Reflektor, Luik (14/10).

20 mei 2021
Marc Alenus