Blackwave en AB 2.0

In 2017 kwam het Antwerpse hiphopduo Blackwave vanuit het niets de muziekscéne opwandelen. Sindsdien zijn ze met hun jazzband niet meer weg te denken uit de Urban Top 50.

De debuut-ep ‘Mic Check’ met onder andere de hit Big Dreams kon op veel positieve reacties rekenen in zowel binnen- als buitenland. Hitsingles zoals Elusive (ft. David Ngyah) en Whasgood?! volgden elkaar in sneltempo op met als apotheose optredens op o.a. Pukkelpop en Rock Werchter in de zomer van 2018.

Begin april 2019 bracht het duo samen met Caleborate het nummer Home uit dat in no time werd opgepikt als ‘catch of the day’ door radiozender Studio Brussel. Dit is volgens de Antwerpenaren nog maar het tipje van de sluier voor 2019. En zonder enig verpinken kondigden ze onmiddellijk een optreden in de Ancienne Belgique aan.

Op dit moment zijn onze landgenoten aan het touren in het buitenland, maar op dinsdag 3 december staan ze voor een tweede keer in de Brusselse zaal en hiervoor bundelt de Ancienne Belgique zijn krachten met Live Nation.De ticketverkoop voor dit event start op vrijdag 26 april om 10u. Tickets zijn te verkrijgen via www.proximusgoformusic.be www.livenation.be of www.abconcerts.be.

26 april 2019
Marjolein De Smet