'Black Love' wordt 20

Your attention please. The Afghan Whigs keren terug in de tijd met een heruitgave van ‘Black Love’, het album dat destijds de lastige opgave had om hun absolute classic ‘Gentlemen’ te doen vergeten.

Het achterliggende plan van Dulli en co bestond erin om een soundtrack bij een film noir te maken. Met songs als het hitsige Honky’s Ladder, Going To Town, Blame, Etc (over de vroegtijdige dood van Temptations zanger David Ruffin) en de sfeervolle opener Crime Scene, Part One (op basis van het script voor ‘The Million Dollar Hotel’) bleek die missie goed geslaagd.

Het epische ‘Black Love’ was donker, grillig, duister en is dat twintig jaar na de feiten nog steeds. Dat Dulli en co al een tijdje terug in de studio zaten was al duidelijk, nu weten we meteen ook waarom.

De heruitgave kadert in het twintigjarig bestaan van het album. Naar aanleiding van Record Store Day Black Friday op 25 november wordt de deluxe release beschikbaar gesteld als dubbelcd dan wel op drie schijfjes vinyl.

De originele opnames werden geremasterd en daar worden nu ook een paar extraatjes (onuitgegeven materiaal, demo’s, outtakes en studio jams) tegenaan gegooid.

Het is daarbij erg uitkijken naar een akoestische versie van Going To Town en Crime Scene Part Two. Daarnaast wordt naast twee studiojams ook een demo van Faded en een solo pianocover van Regret (New Order) opgenomen.

17 oktober 2016
Philippe De Cleen