Black Flower brengt nieuw werk uit

En nog wat nieuws van Black Flower, de ethiojazzgroep rond Nathan Daems met onder meer kornettist Jon Birdsong, Wouter Haest (clavinet, organ), bassist Filip Vandebril en drummer Simon Segers (De Beren Gieren), aangevuld met Gernas Shekmous (daf).

Zij brengen op 9 februari nieuwe muziek uit in de vorm van ‘Intermediate State’, een 10 inch vinyl met vier nieuwe opnames, waaronder een herwerking van de Ethiopische traditional Almaz die vooral bekendheid verwierf via de opname door Mahmoud Ahmed.

Een bijzondere release toch wel. In zekere zin een tussendoortje tussen reguliere albums door, maar vooral bedoeld als een reflectie op enkele bijzondere momenten en evoluties bij de band.

Inspiratie vond de band rond Dames onder meer bij de kunstzinnige dromen van Salvador Dali die voor een ‘Intermediate State’ zorgden.

De vier tracks tellende vinylrelease (Zephyrus/SdBan) werd opgenomen in de Gentse Bomastudio door Frederik Segers. Voor het artwork deed de groep beroep op Kasper Baele en Kristina Ianatchkova. De layout was dan weer in handen van Waso De Cauter.

Hadden we overigens al vermeld dat er ook een nieuwe liveopname van Black Flower in de AB te vinden is?

11 januari 2018
Philippe De Cleen