Bisronde voor Mr. Bungle

Fans van de band hadden het vast al opgemerkt maar het lijkt erop dat dit gelegenheidscombo van drie originele leden ,aangevuld met thrash-/speedhelden Scottt Ian en Dave Lombardo, op het elan doorgaat. 

Vorig jaar rond Halloween, toen 'The Raging Wrath Of The Easter Bunny Demo' pas uit was, hield Mr.Bungle ook een streamingshow ter promotie van dat album: 'The Night They Came Home', waarop de band buiten dat album ook nog heel wat ander lekkers ten gehore bracht. Wie er toen bij was, zal zich vast de geweldige versies van Hell Awaits/Summer Breeze (cover van Slayer/Seals & Croft medley) of World Up My Ass (Circle Jerks-cover) herinneren. 

Wie er niet bij was, gaat de schade kunnen inhalen, want het volledige concert zal onder de dezelfde naam, 'The Night They Came Home', uitgebracht worden op cd/blue Ray, cd/dvd of vhs. 11 juni is de datum dat alle versies uitkomen. Een vinylversie is voorlopig niet gepland. 

Een eerste nummer van die opnames is ondertussen al te vinden op social media, een passend eerbetoon aan de toen overleden gitarist Eddie Van Halen. 

En of dat nog allemaal niet genoeg is, gaat de band ook live optreden, voorlopig alleen op Riot Fest (Chicago) in september, waar Mike Patton een dubbele shift mag draaien, want ook Faith No More zal er aantreden. 

Wie alvast een exemplaar wil bestellen van dit kleinood, kan op de bandcamppagina van Mr. Bungle terecht. 

20 mei 2021
Bert Gysemans