Binnenkort nieuwe plaat en single voor Geert Verdickt

Buurman is veranderd. Buurman is alleen. Een, Einzelgänger, altijd al geweest, maar nu ook zonder groep. 


Vijf platen ver in zijn carrière is Geert Verdickt (zanger en songschrijver van Buurman) eindelijk toe aan zijn breakup-plaat: ‘Einzelgänger’ . Geen lachertje, maar zoals alle grote songschrijvers weet hij er naast vlijmscherpe observaties van het romantische falen, een boodschap van hoop en licht uit te laten opstijgen.

Verdickt trok er samen met producer Jeroen Swinnen en technicus en multi-instrumentalist Yello Staelens voor naar het afgelegen Inishbofin voor de westkust van Ierland. In een rudimentaire studio, geïsoleerd van de buitenwereld, componeerden ze de perfecte, intieme en uiterst breekbare soundtrack bij Verdickts songs van hartzeer en hoop.

De eerste single - uitgebracht op 14 juni en intussen stevig genesteld in de Vlaamse Top-10 en in high rotation op Radio 1 en 2 - zei het al: “Elk einde is een nieuw begin”.

‘Einzelgänger’ verschijnt op 23 augustus (gelijktijdig met de release van de titeltrack als single). Vanaf 05/09 tot in het late voorjaar van 2020 trekt Geert Verdickt (van Buurman dus) in zijn eentje langs Vlaanderens (theater)zalen.

‘Einzelgänger’ betekent geenszins het einde van Buurman. Maar deze klus moest Verdickt even alleen klaren.

foto: Karel Uyttendaele voor Rumoer

31 juli 2019
Marc Alenus