Billy Nomates komt naar Bota met nieuw album

Tor Maries kondigt een nieuw album aan dat haar ook naar de Botanique zal brengen.

Billy Nomates, het project van de in Bristol gevestigde songwriter, producer en multi-instrumentaliste Tor Maries, deelt vandaag een nieuwe track en video, spite.

Het refrein van de stekelige, door synths aangedreven single, “Don’t you act like I ain’t the fucking man”, dient zowel als een verwijt aan iedereen die haar onderschat, als als een persoonlijke peptalk. Zoals ze uitlegt: “How are you going to deal with anything if you don't have that self-belief?”

De track is weer een voorproefje van het tweede studioalbum, ‘CACTI’, dat op 13 januari uitkomt via Invada Records. Het nummer is de opvolger van saboteur forcefield, waarop Tor de neiging tot zelfsabotage blootlegt, een bekentenis waarvan ze hoopt dat het de eerste stap kan zijn naar het afleren van enkele destructieve patronen. Vooraf waren er ook twee BBC Radio 6 Music A-Listed singles: Blue Bones, een zachte, door de jaren tachtig beïnvloede, synthpopbop die een viering van het leven was, met het refrein, “Death don’t turn me on like it used to” en Balance Is Gone, die Tors pogingen om een ​​doel te vinden in muzikale verpakking was. 

Op 6 april 2023 staat Billy Nomates in de Botanique als onderdeel van een uitgebreide Europese tournee.

24 november 2022
Marc Alenus