Bijzondere muzikale ervaringen gegarandeerd op Merodefestival

Het Merodegebied is een prinsheerlijk wandelland, een lap natuur in het grensgebied van Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg met 1500 hectare oude domeinen waaronder de raadselachtige Demerbroeken, de statige bossen in Averbode en de zompige natuur in het Webbekoms Broek. Een streek ook vol gestrooid met abdijen, kastelen en mooie dorpjes. Waar de geest van De Witte en dwaallichtjes rondzwerven in de natuur en de stilte.

In deze streek kan je sinds 2015 in het hemelvaartweekend naar het Merodefestival. Dat betekent: muzikale wandelingen door  mooie stukjes natuur en unieke concertavonden van folkartiesten en singer-songwriters.

Zo kan je op 24 mei topgroep Muzsikas uit Budapest zien. Het legendarische collectief speelt zijn enige Belgische concert van 2017 in het prachtige amfitheater van het Warandepark. De dag er op kan je naar Fay Hield (UK) & Tim Eriksen (USA) feat. MandolinMan in de dorpskerk van Langdorp. Op 26 mei spelen Astrid Nijgh (NL), Stoomboot & Lennaert Maes in Bovenzaal Bergom en afsluiten doet het festival op zaterdag 27 mei in de Beddermolen van Tongerlo met Le Rêve de Flo (FR-BE), een kwartet van Michel Godard, Kevin Seddiki, Maarten Decomber en Stefan Bracaval. Zondag is er wel nog een muzikale wandeling in Langdorp waarop Godard en Seddiki ook zullen spelen, net als Snaarmaarwaar en Noémie Schellens die zich zal laten begeleiden door haar man die het Robustellyorgel van de kerk van Langdorp zal bespelen.

Het volledige programma vind je op de site van het festival.

 

 

 

 

10 april 2017
Marc Alenus