Big bandplaat voor Lady Linn

Op 9 november verschijnt ‘Black Swan’, de plaat waarop Lady Linn aan de slag gaat met een big band.

Met deze plaat keert ze terug naar haar beginjaren: pure jazz, dit keer in een uitgebreide, swingende bezetting. De nummers, die al klaar waren voor wat haar oorspronkelijke vijfde album moest worden, werden even opgeborgen en nieuwe songs werden geschreven al dan niet met vriend Pablo Casella, pianist Joris Caluwaerts of echtgenoot Filip Vandebril. De arrangementen kwamen van de muzikanten van haar bigband: Frederik Heirman, Lode Mertens, Jan Verstaen, Marc De Maeseneer, Dree Peremans, Wietse Meys, Domenico Verderame en Yves Fernandez. Jonathan Jeremiah nam de productie van ‘Black Swan’ in handen. 

 Lady Linn: "We hebben ons geamuseerd, en dat kan je horen aan de muziek.  Het is ook minstens zoveel een plaat van het collectief als van mij. Hoe de songs klinken is het werk van vele handen. Het mocht jazz zijn, zonder daarom slaafs de traditie te volgen. Het moest niet per sé swingen, mocht net zo goed poppy zijn, met samples,..."

 Lady Linn & Her Magnificent Bigband stellen de songs op 23 november voor in de Handelsbeurs en op 22 december in De Roma.

23 augustus 2018
Patrick Van Gestel