Beluister tweede single van nieuwe Himshe-ep

Na Sabrina, een cover van Einstürzende Neubauten, brengt de band nu de titeltrack uit van de concept-ep.

In december vorig jaar presenteerde Himshe de eerste single van de tweede ep, die op 7 april het licht zal zien en 'Ideals' zal heten. In de vijf nummers koppelt de band postpunk aan klassiek, wat een behoorlijk ongrijpbaar geluid oplevert. Dat komt zeker tot uiting in de titelsong. Want wat zijn idealen anders dan het nastreven van het onvolmaakte en onwezenlijke? Ze zijn in feite ongrijpbaar en een bron van zelfkwelling.

Pianist Yves Meersschaert - ook leider van de meer dan honderdkoppige Propere Fanfare uit Gent - schreef de arrangementen voor het Room 13 Ochestra en de combinatie van de tuba van Frank Vantroyen, de hoorn van Bart Verlent, de violen van Naomi Vercauteren, Siewald Degraeve, Anouk Sanczuk en Eva Ackerman, de alt-violen van Ester Coorevits en Jasmien Van Hauthem en de cello's van Eline Duerinck en Vincent Werbrouck met de rockelementen van de band leidt tot hoge spanningen.

Maar het werkt dus wel! Dat kan jer hieronder zelf vaststellen. Live speelt Himshe op WAcKO (8 april – Brugge) en op het prestigieuze Dunk!Festival (18 mei – Vooruit Gent).

31 maart 2023
Marc Alenus