Beluister het country-album van Chris Shiflett (Foo Fighters)

Foo Fighters-gitarist Chris Shiflett heeft een country-album afgewerkt. Het plaatje heet ‘West Coast Town’ en is te streamen via Rolling Stone.

Shiflett speelde in het verleden al voor punkbands als No Use For A Name en Me First And The Gimme Gimmes. Hij is al een tijdje geboeid door het country genre. Dat maakte hij duidelijk tijdens zijn podcast ‘Walking The Floor’, waarin hij de geschiedenis van country uit de doeken doet via geografische kenmerken. Volgens hem is de link tussen punk, rock en country heel sterk vanwege de attitude en het rebelse in de twee genres. ‘West Coast Town’ is al zijn derde soloalbum en werd vorige zomer in Nashville opgenomen.

Shiflett is trouwens niet het enige Foo Fighters-lid die solo de hort op gaat. Ook drummer Taylor Hawkins bracht eind vorig jaar zijn debuut 'Kota' uit.

Ook de Foo Fighters zelf komen binnenkort terug boven water na een korte hiatus. Ze staan namelijk voor het eerst als headliner geboekt op het Glastonbury festival. Plannen voor een nieuw album zijn er voorlopig nog niet.

Voor de volledige stream en meer info over de plaat verwijzen we u graag door naar de site van Rolling Stone. Het album zelf ligt in de digitale rekken op veertien april.

11 april 2017
Joris Roobroeck