Beleef The xx live in nieuwe kortfilm

De sfeervolle spiegels, de sentimentele wisselwerking tussen Oliver en Romy, het dansbaar vernuft van Jamie, het onstuimige applaus; de doortocht van The xx in ons land doet ons met weemoed terugdenken aan betere tijden. Dat gevoel kunnen we heel eventjes terug oproepen dankzij een nieuwe kortfilm die de band vandaag op de wereld heeft losgelaten.

Het tweeëntwintig minuten durende filmpje heet ‘Night + Day’ en kijkt terug op de optredens in de London’s Brixton Academy alwaar ze zeven avonden op rij de zaal uitverkochten. Tijdens deze optredens kregen ze ook gasten over de vloer zoals Robyn, Jehnny Beth (Savages), Feist en nog vele anderen. De kortfilm vertelt hoe de zeven shows tot stand zijn gekomen, en tonen ook een blik achter de schermen.

The xx is momenteel op tour in Amerika, waar ze dit weekend het Coachella festival headlinen. Begin juni duiken ze terug Europa in, alwaar ze het festivalseizoen openen op het Primavera festival in Barcelona. Dichter bij huis kan je ze meepikken op Pukkelpop of Lowlands.

5 april 2017
Joris Roobroeck