Bekijk twee nieuwe live video's van Brutus

Brutus maakt de Amerikanen warm met twee live video’s.

De fenomenale wall of sound die Brutus live brengt, is ook de Amerikaanse cult-band Deftones niet ontgaan. Zij pikten de het Leuvense trio eruit om als een van de negen bands aan te treden op hun persoonlijke festival in San Diego (USA) - Día de los Deftones. Dat meldden we al.

Ook elders in Noord-Amerika laaide de interesse op, zodat Brutus in oktober en november oa. langs New Orleans, Chicago, Los Angeles, Austin, New York en Mexico City zal passeren voor een selectief aantal clubshows en festivals (zie data onderaan).

Twee nieuwe live-video's, opgenomen in een uitverkochte Handelsbeurs in Gent, geven de Amerikanen alvast een voorproefje van het verpletterende zang- en drumwerk van Stefanie Mannaerts, het ingenieuze gitaarwerk van Stijn Vanhoegaerden en de verschroeiende bastonen van Peter Mulders.

Brutus is in eigen land enkel nog te zien op Pukkelpop (17 augustus) en op Leffingeleuren (14 september). De band staat op 14 december ook nog in de AB, maar dat concert is al lang uitverkocht.

Foto: Geert Braekers

13 augustus 2019
Marc Alenus