Bekijk als eerste de nieuwe clip van The Fire Harvest

The Fire Harvest kondigt nieuw album ‘Open Water’ aan met single Not Going To Work.

Op vrijdag 1 maart brengt de Nederlandse slowcore band The Fire Harvest haar nieuwe album ‘Open Water’ uit, via Snowstar Records en Subroutine Records. Vanaf morgen is de eerste single met bijhorende video voor Not Going To Work overal beschikbaar, daarnaast is het mogelijk het album al te bestellen als pre-order via de webshop van Snowstar.

Wij hebben de video voor Not Going to Work in Belgische première. Het is een stop-motion animatie gemaakt door illustratrice Jessie Bragdon die toont dat het einde nabij is wanneer alle hoop opgegeven wordt. Of dat nu binnen een relatie gebeurt of, zoals in de clip, met een worm die gevangen wordt.

Jessie Bragdon over de video: "Waar de tekst ruimte laat voor interpretatie heb ik ervoor gekozen om uit te beelden hoe iemand die zich machteloos voelt, als daad van verzet, een passieve houding aanneemt. De vraag is, of daarmee het beoogde doel bereikt wordt."
"De video voor ‘Not Going to Work’ heb ik middels stop-motion animatie gemaakt. Daarbij heb ik gekozen voor een melancholische, dromerige sfeer passend bij de muziek. De handgeschilderde beelden dragen hieraan bij. Eigenlijk zijn het een heleboel kleine collages. Over een periode van zes weken heb ik verschillende beelden getekend en geschilderd, daarvan delen uitgeknipt en die weer samengevoegd op een geschilderde achtergrond. En dan steeds kleine beetjes bewogen voor een nieuw beeld. Al die beelden achter elkaar geplakt vormen samen de video."

Om het album te vieren speelt de band vrijdag 15 maart in dB’s Utrecht, gevolgd door een tour die ook België aan zal doen. Je kan de band aan het werk zien op 1 maart in La Garage te Luik en op 25 april in Houppe Brasserie te Namen.

24 januari 2019
Marc Alenus