Beachy Head steekt de kop op

Sommige artiesten gaan ondanks alles toch nog samenwerkingen aan.

Enkele leden van Slowdive, The Flaming Lips, The Soft Cavalry en Casket Girls vormen de superband Beachy Head. Zo heet ook de hoogste kalkrots van Engeland, een plek die beroemd is vanwege het spectaculaire uitzicht, maar ook berucht omwille van de vele zelfmoorden die er gebeuren.

En Beachy Head lijkt ook redelijk zelfdestructief: de eerste single uit het aankomende album (30 april via Graveyard Records) heet Destroy Us, een nummer dat lijkt op een kindje van Slowdive, Monster Movie en The Casket Girls. En dat is geen toeval want het is Slowdive-gitarist Christian Savill (ook Monster Movie) die de muziek schreef terwijl zangeres Rachel Goswell met echtgenoot Steve Clarke de debuutplaat van The Soft Cavalry maakte.

Hij liet zijn demo’s horen aan zijn vrienden Steve Clarke en Ryan Graveface van The Casket Girls en zij kleedden de demo’s van Savill verder aan in de studio in Savannah. Matt Duckworth van Flaming Lips werd gevraagd voor de drumpartijen, waarna Clarke de eerste vocalen toevoegde. Door de lockdown moesten de verschillende muzikanten op afstand van elkaar werken. Ze stuurden hun partijen door en als laatste zong Goswell haar tekst over de muziek.

23 maart 2021
Marc Alenus