Bärlin kondigt nieuw album aan #Clippremière

Onze buurgluurder kijkt de laatste tijd wel vaker richting Frankrijk en ondanks wat de naam doet vermoeden, is ook dit een trio zuiderburen.

Met State Of Fear kondigt Bärlin een nieuw, gelijknamig album aan dat op 3 maart wordt uitgebracht via Lilian Prod/L'Autre Distribution op cd, vinyl en alle digitale platforms. Wij hebben de première van de videoclip van State of Fear. Die is snel en intens, in tegenstelling tot de surrealistische setting van Bärlin's eerdere muziekvideo's. Voor het eerst staan de drie muzikanten centraal in de actie die plaats vindt midden in een begroeide woestenij.

De zwart-wit videoclip is geregisseerd en gemonteerd door filmmaker Steve Ollagnier. De single zal op 13 januari digitaal beschikbaar zijn en je kunt hem hier alvast opslaan. Het album is ook voor te bestellen via deze link.

Clément Barbier, leadzanger van de band, zegt dit over de clip: "Het is vreemd om deze scènes meer dan een jaar nadat ze zijn opgenomen opnieuw te zien. De regie- en montagecapaciteiten van Steve Ollagnier zijn indrukwekkend. Wat ik in deze video zie, is een "mise en abyme" van zowel de relatie die Laurent, Simon en ik hebben als de woede die we zowel collectief als af en toe tegen elkaar kunnen uiten. We besloten een video te maken voor State Of Fear, omdat we de energie van onze shows wilden delen met het publiek: een haat-liefde-moment waarop alles mag. Een sensatie die zowel op het podium als onder het publiek stroomt, wanneer we niet zeker weten of we bang zijn of vol verlangen".

Hij vervolgt: "Iedereen kan plotseling de ene of de andere rol spelen als onderdeel van een uitzinnige menigte, van een rij politieagenten of een groep demonstranten. Hoewel ze geen duidelijke politieke betekenis hebben, houden dit nummer en deze beelden rechtstreeks verband met recente sociale strijd. Spelen voor deze video was een leuke oefening waarmee we onze woede en angst konden uiten zonder onszelf al te serieus te nemen. Ik geloof dat de huidige toestand van de wereld vreemd genoeg een verlangen of behoefte voedt om spot te cultiveren... Dat is nodig om vast te houden bij het doorleven en zoeken naar absolute waarden!"

12 januari 2023
Marc Alenus