Baby Fire sluit trilogie af

'A Year Of Grace' wordt op 13 oktober uitgebracht op cassette en digitaal door het Franse label Coeur Sur Toi.

Het verhaal van Baby Fire startte in 2009 in de Brusselse underground scene en leverde tot nu toe vijf albums op, waarvan 'Grace' uit 2022 het laatste was. Die plaat vormt samen met de vier nummers tellende ep 'Searching For Grace' (2022) en de aankomende ep 'A Year Of Grace' een trilogie. Op de nieuwe ep staan drie remixen van het album, een niet eerder eerder uitgebrachte track Like Stars en het nieuwe titelnummer A Year Of Grace.

Deze laatste twee nummers beschrijven de pijnlijke mentale reis van Dominique Van Cappellen-Waldock – de bedenker van Baby Fire – tussen het post-covid muziekpuin, waarin het vrijwel onmogelijk is geworden om gehoord te worden. Nochtans levert deze band een betoverende en intense sound af waarin de poëzie en de muziek duidelijk uit het diepste van het wezen komt.

‘A Year Of Grace’ werd geproduceerd door Déhà (Wolvennest, La Muerte) en markeert het begin van een samenwerking van de twee, een teken dat met Baby Fire de zangeres ook in de toekomst geen compromissen wil sluiten als het aankomt op creativiteit.

Bekijk hieronder de verbluffende teaser met Dominique Van Cappellen-Waldock, een visueel werkstuk, geregisseerd door Amanita Noir.

Je kan Baby Fire ook volgen op Facebook en Instagram.

Foto: Oscar Swinks

24 augustus 2023
Marc Alenus