Astodan kondigt nieuwe plaat én releaseshow aan

De Belgische band zal die eigenhandig boven de doopvont houden tijdens een releaseshow in de kapel van CC Het Gasthuis in Aarschot.

Astodan kondigt nieuwe plaat én releaseshow aan

Astodan is zonder twijfel een van de meest intrigerende (en dus interessantste) bands van ons land. Sinds ze in 2017 voor het eerst van zich lieten spreken met de beklemmende ep ‘New Life’, slagen ze er keer op keer in fans in binnen- en buitenland te bezweren én te overrompelen met hun fascinerende mix van postrock, progressive rock, postmetal, minimalisme en nog veel meer.

Dat leverde tot op heden prachtalbums op als ‘Ameretat’, ‘Bathala’ en ‘Évora’, waarop de band zijn luisteraars wegplukt uit hun comfortzone en meeneemt op beklijvende, koortsdromerige uitstappen langs de schaduwzijde van het menselijk bestaan. Wie zich laat inpakken door de muziek van de band, droomt gegarandeerd nog een paar nachten in zwart-wit.

Dat oeuvre wordt begin volgend jaar uitgebreid met een vierde langspeler, ‘Dirges’. Die wordt op vrijdag 14 februari officieel voorgesteld in Aarschot, in de voornoemde kapel van Het Gasthuis, waar de groep in 2020 ook al zijn ‘Live At The Chapel’ opnam.

Meer info over de plaat en over tickets voor dit concert volgen nog. We houden dan ook vanaf nu hun 'socials' nauwlettend in de gaten.

20 oktober 2024
Marc Goossens