Artefact Sound presenteert unieke samenwerkingen

Van 10 t/m 27 juni kan je in het Leuvense STUK opnieuw genieten van dit unieke festival.

Artefact Sound presenteert unieke samenwerkingen

Bijna alle muzikanten in de line-up waren het voorbije jaar in residentie bij STUK, waardoor op Artefact Sound verrassende en onverwachte samenwerkingen gecombineerd kunnen worden met langverwachte premières. Dit jaar draait het festival rond empathie in al haar gedaantes.

Op 10 juni kan je genieten van de première van 'Spectacles', het project van Benjamin Abel & The Unrequired Love, waarin operette, elektronische muziek en dans versmelten. Ook Geoffrey Burton en Sarah Yu Zeebroek presenteren dan voor het eerst hun nieuwe audiovisuele performance. De releaseshow van 'Bakunawa', het nieuwe ensemblewerk van Pak Yan Lau, gecombineerd met de samenwerking van Slumberland en de Tuvaanse stemkunstenaar Sainkho Namtchylak staan op 15 juni op het programma. 

Farida Amadou  en het elektrisch gitaarkwintet Zwerm (met percussionist Karen Willems) treden aan op 18 juni. 23 en 24 juni mogen de Australische drummer Will Guthrie en de Deense choreografe-danseres Mette Ingvartsen hun ding doen. Een dag eerder verzorgt gitarist en componist Brecht Ameel de live soundtrack bij 'Ghost Tropic', de derde speelfilm van Bas Devos. 

Meer info over dit alles vindt u op de Artefact website en de STUK-website.

1 juni 2021
Patrick Van Gestel