Artefact Sound bezweert in STUK

In juni biedt dit avontuurlijke festival opnieuw een podium aan vernieuwende muzikanten en geluidskunstenaars.

Tijdens drie bezwerende avonden, een zondagnamiddag rond improvisatie/meditatie en een hybride clubnight belicht Artefact Sound het festivalthema 'The Ecstatic Being'. En dat doen ze naar goede gewoonte in het Leuvense STUK.

Op de openingsavond (6 juni) is het Slagwerk die de touwtjes in handen heeft met de radicale Britse artiest Klein, high energy ritmes van de Parijse dj Crystallmess en een nieuwe liveshow van ssaliva. Op vrijdag 9 juni keert de Noorse saxofoonvirtuoos Bendik Giske terug naar Leuven met een nieuw album vol extatische klankpatronen. Hij deelt de bill met de Belgische pareltjes Dienne en Grid Ravage. Op 18 juni is er een muzikale zondagnamiddag rond meditatie, improvisatie en verstilling met levende legende Charlemagne Palestine en improvisator Seppe Gebruers op vier (ontstemde) vleugelpiano's.

Op 22 juni is er plaats voor repetitieve percussie, extatische rituelen en een tienkoppig gamelan-orkest. Het ensemble Nist-Nah, geleid door de Australische drummer en percussionist Will Guthrie, klopt zich in trance via een spel van radicaal nieuwe ritmes. En dan is er nog de Artefact Night op 23 juni. Dan kan je dansen op high energy Nyege Nyege ritmes, ear blowing acid dub en audiovisuele extase.

De Noorse trompetspeler Hilde Marie Holsen en Belgische vocalist Lynn Cassiers komen van 15 tot 18 juni in residentie net als geluidskunstenaar Hans Beckers (13-18 juni). Er is ook nog de audiovisuele samenwerking tussen percussionist Mohammad Reza Mortazavi en filmmaker Vincent Moon, die live video mixt bij bedwelmende ritmes van 20 tot 22 juni.

Meer info en tickets vind je op de website.

18 april 2023
Patrick Van Gestel