Arctic Monkeys plagen fans met nieuwe albumplannen

Arctic Monkeys lijken terug de studio ingedoken. Dat blijkt uit een aantal foto’s die de bandleden op hun Instagram account hebben gezet. Eerder ging de roddelpers al in overdrive toen bekend raakte dat Alex Turner en de zijne rond Kerstmis gesignaleerd werden in hun thuisstad Sheffield, om daar aan hun zesde album te beginnen timmeren.

De Arctic Monkeys fans zijn nu door het dolle heen, dankzij een foto drummer Matt Helders, waarbij zijn drumstel te zien is tussen allerlei opnamemateriaal. Eerder was ook al een foto opgedoken van Alex Turner die duidelijk een stukje piano aan het opnemen was.

Hun vorige album ‘AM’ kwam uit in 2013. In tussentijd hielden de bandleden zich bezig met hun zijprojecten. Zo ging Turner een nieuw album inblikken met The Last Shadow Puppets en ging hij bijgevolg ook op tour. Helders nam plaats achter de drum bij het ‘Post Pop Depression’ project van Josh Homme en Iggy Pop. Beide zijprojecten hebben geen live data meer op hun agenda staan, wat de roddels voor het nieuwe album alleen maar doet aanwakkeren.

Meat & Potatoes // Leica M6 // #portra400 #35mm

Een bericht gedeeld door Matt Helders (@cautioushorse) op


Mormorando Magnificenza

Een bericht gedeeld door THIS FEED FEELS GOOD AT NIGHT (@danielecavalli) op


9 mei 2017
Joris Roobroeck