Antwerpen wrijft zich in de thrash-handjes

Met Sacred “Surf Nicaragua” Reich en Death Angel scoort Antwerpen toch ook een legendarische goal.

Toegegeven, de legendarische Zappa club grijpt net naast de prijzen van de iconische Big Four thrashbands (Anthrax, Suicidal Tendencies, Megadeth, Metallica), maar dat maakt deze line up niet minder indrukwekkend.

Met samen zo’n tachtig muzikale jaren en achttien knallers van studioplaten op het cv schrijven beide bands een belangrijk hoofdstuk in het trashmetalwereldje. Meaning: uptempo gierende en solerende gitaren, fors aangemepte punkdrums en de tierende stem van respectievelijk Phil Rind en Mark Osegueda, de eerste venijnig diep, de tweede melodieus hoog.

Na het plotse overlijden van Sacred Reich-oprichter en -gitarist Jason Rainey in 2020, heeft de band trouwens opnieuw twee handen vol nieuwe songs geschreven. Deze show zou dus wel eens een mooie voorbode kunnen zijn van de langverwachte opvolger voor ‘Awakening’ (2019). En Death Angel doet trouwens niet onder: eerder dit jaar releasete de San Francisco Bay trashlegende al twee singles (I Came For Blood en The Pack), die ook een opvolger voor ‘Humanicide’ (2019) en een tiende studioplaat aankondigen.

Maar eerst willen beide bands dus nog even live van jetje komen geven. En dat niet doorheen Europa met Sepultura (Sacred Reich) of met Exodus en Testament (Death Angel), maar lekker met elkaar onder de hoofding “Night Of The Living Thrash”. En met de Spaanse metalband Angelus Apatrida als extra opwarmertje. Drie keer op rij een “must” voor wie van lekker metalgegier houdt.

Tickets en info.

4 oktober 2023
Johan Giglot