And Also The Trees brengt debuut opnieuw uit

Ter ere van hun veertigjarig jubileum brengt de Britse post-punkband het titelloze debuutalbum opnieuw uit.

En dat doet And Also The Trees in een speciale geremasterde editie op cd en dubbel-lp. De release is op zaterdag 29 augustus via Gentlemen Recordings. Ze zijn nu voor te bestellen in de webshop.

Het debuutalbum werd in 1983 in Londen opgenomen. Het werd geproduceerd door Laurence Tolhurst van The Cure, met wie ze toerden tijdens de beginjaren van de band. And Also The Trees kreeg dan wel een cultstatus in landen als Frankrijk, Duitsland en Japan, maar het kreeg nooit de sterrenstatus van hun collega's en vrienden van The Cure. Een bewuste keuze van de band, die het belangrijker vond om zichzelf met elk album opnieuw uit te vinden.

Uiteindelijk wordt hun debuutalbum door velen beschouwd als een post-punkklassieker. Nu, zevenendertig jaar later, is de audio van de opnames uit 1983 opnieuw gemixt. "Uitmuntend", zo zeggen de bandleden zelf. De productie is gepolijst en zeer nauwkeurig uitgevoerd, waarbij de jeugdige energie en rauwe passie van And Also The Trees perfect is vastgelegd.

Op de geremasterde versie staan extra A- en B-kanten van hun eerste twee singles Shantell en The Secret Sea. Dit zijn debuutopnames uit 1981 die zijn gemixt door Robert Smith en Mike Hedges. Deze kwamen toentertijd op de in eigen beheer uitgebrachte cassette 'From Under The Hill'.

Nu komt deze voor het eerst op vinyl en cd beschikbaar. Beiden voorzien van een boekje met nieuw artwork, liner notes en foto's. Het vinyl bevat ook nog een downloadcode. Voor zowel de verzamelaars als voor fans van And Also The Trees en The Cure een onmisbaar exemplaar!

27 augustus 2020
Marc Alenus