Ancienne Belgique is terug

Er is een  vierpuntenplan opgesteld.

Dat de Ancienne Belgique, net als alle andere concertzalen en festivals, enkele drukke maanden achter de rug heeft, staat vast. Maar er is licht aan het einde van de tunnel: aan de hand van een vierpuntenplan wil de AB toch nog het beste uit 2020 halen.

Vooreerst zal de concertwerking vanaf september terug worden opgestart, al zal dit vanzelfsprekend veel kleinschaliger zijn en zal er voornamelijk worden ingezet op Belgisch talent. Om die laatste te steunen zullen alle inkomsten daarnaast integraal naar de muzikanten zelf vloeien, die alle inkomsten ontegenzeggelijk kunnen gebruiken. Zo kan u als fan, via de aankoop van een ticket, uw favoriete artiest rechtstreeks steunen.

Ten derde zal Ancienne Belgique haar deuren openen voor Brusselse culturele organisaties enerzijds, die dringend nood hebben aan presentatieplekken, en Artists in Residence anderzijds, die op zoek zijn naar repetitieruimtes en opnamestudio's. Denk hierbij aan artiesten als Chibi Ichigo en Maze & Lindholm.

Tot slot AB bovendien opnieuw (zoals in de jaren 80) de handen ineenslaan met dans- en theatergezelschappen. Onder meer dansvoorstelling Into The Open van Voetvolk en interdisciplinaire opera Dance of the Seven Vails krijgen een plaatsje. 

Voor meer info kan u terecht op de website van Ancienne Belgique.

2 juli 2020
Jeroen Poelmans