Amenra tast de grenzen verder af

Een zelf gecomponeerde soundtrack brengen bij de Russische cultfim 'De Spiegel' van Andrej Tarkovsky is het volgende project.

Amenra bestaat dit jaar twintig jaar en sluit het jubileumjaar dit weekend af met twee concerten in Menen (hard op zaterdag) en Kortrijk (zacht op zondag). Beide concerten zijn hopeloos uitverkocht maar in het voorjaar kan je de band ondergaan in Latijns-Amerika en Rusland. Vind je dat net als ons ook een beetje overdreven ver, dan zijn we blij te kunnen melden dat onze sludgemetalhoop in steeds bangere dagen in april in Brugge (17 april) en Turnhout (22 april) zal aantreden in het kader van het MOOOV filmfestival.

Amenra blijft de grenzen aftasten en zal die avonden de muziek leveren voor bij de Russische cultfim van Andrej Tarkovsky (misschien nog het meest gekend van de Sovjet science-fictionfilm 'Solaris'?). De door cinefielen gekoesterde prent uit 1975 hinkt heen en weer tussen heden en verleden en tast de grenzen af van verlies en lijden. Iets zegt ons dat Amenra het spirituele verhaal op magistrale wijze muzikaal zal vertalen. Iets zegt ons evenzeer dat je er best geen extra nachtje over slaapt: tickets voor 'Amenra plays The Mirror' gaan op maandag 23 december in voorverkoop, vanaf 10u voor het concert in De Warande te Turnhout op woensdag 22 april, en vanaf 11u voor het concert in het Brugse Concertgebouw op vrijdag 17 april.

21 december 2019
Christophe Demunter