Amenra is toe aan 'Mass VI'

Juicht, o sludgelovers, juicht. Op 21 oktober verschijnt 'Mass VI'. Vijf jaar na 'Mass V'.

Sinds 2012 barstte Amenra net niet uit de voegen en slaagde ze erin de zelf gecreëerde niche te overstijgen. Meer nog, Amenra nam de fakkel over van bands als dEUS, Soulwax of Hooverphonic als muzikale ambassadeurs van het land. En dat met een genre dat je bezwaarlijk "toegankelijk" of "populair" kan noemen. Dit om maar te zeggen dat wij niet de enigen zijn die reikhalzend uitkeken naar de opvolger voor 'Mass V'. Amenra hield ons intussen zoet met een reeks split 10-inches - met onder andere Madensuyu, Treha Sektori en Raketkanon, met sporadische concerten die de band haast naar mythische proporties stuwden en met razend interessante zijprojecten als CHVE en Syndrome.

Op 21 oktober worden we uit ons lijden verlost (pun intended). Over de zes songs die op 'Mass VI' zullen staan, wordt nog niet veel gelost; de trailer, die de band vandaag online gooide, brengt ook weinig opheldering. Maar Billy Anderson zat net als bij 'Mass V' achter de knoppen en fotograaf Stephan Vanfleteren verzorgde het artwork (bij Amenra luistert het oog ook mee). De plaat werd in de Ardennen opgenomen tegen de achtergrond van sleutelmomenten van de bandleden; de gekende thema's geboorte, lijden en dood.

De releaseshow van 'Mass VI' kun je op 31 oktober meemaken in de Ancienne Belgique (geen Halloween of Allerheiligen-grapjes, aub). Een dag later cureert het label Consouling Sounds er een mini-festival met o.a. Wiegedood, Syndrome, Fär. Tickets zijn vanaf maandag 10 juli te koop. We hebben zo'n vermoeden dat je best niet te lang twijfelt want de Church of Ra kent geen terugvallende kerkbezoekcijfers.

Tracklist van Mass VI:
- Children of the Eye
- Edelkroone
- Plus près de toi (Closer to you)
- Spijt
- A solitary reign
- Diaken

7 juli 2017
Christophe Demunter