Ameel Brecht kondigt derde soloplaat aan

Zijn derde soloalbum ‘The Locked Room’ komt uit op 21 oktober via blickwinkel, het Belgische label opgericht door muzikant Pieter Dudal (Dauw) en beeldend kunstenaar Jelle Martens. 

Ameel Brecht (Razen) is een Brussels based muzikant-componist die bekend staat om zijn zogenaamd “metaphysical string music”composities voor dans en soundtracks voor onder meer Bas Devos’ Ghost Tropic. Zijn derde soloalbum ‘The Locked Room’ is er eentje van prachtige minimalistische en kosmische composities met snaarinstrumenten als mandoline en de violone. 

Zelf zegt hij: "Dit album gaat over een worsteling met de beleving van de werkelijkheid, en over de plekken en zones waar je oversteekt naar een ander territorium. Ik probeerde deze fixaties op stalen mandoline en darmsnarige violone aan te pakken.”

De eerste single is Like Moth to Flame, een nummer van vier minuten dat al een twintig minuten lange herwerking kreeg door de Californische ambient muzikant r beny - die komt tegelijk met het album uit op cassette tape als onderdeel van een special edition. 

Op de dag van de release is er een release show gepland in de Koer in Gent. Ameel Brecht zal die avond samen spelen met niemand minder dan de  iconische Belgische componist Walter Hus.

 

12 oktober 2022
Marc Alenus