Amatorski nadert release nieuwe plaat

...en dat doen ze met een volgende single.

20/04 is de tweede single uit Amatorski's nieuwe plaat 'Curves And Bends, Things Veer', die zal verschijnen op 1 maart via Crammed Discs. Tien jaar na 'From Clay To Figures' is zanger, muzikant, componist en producer Inne Eysermans dus terug met wat het persbericht "enchanting melodies and soundscapes which are as mesmerising as ever" noemt. Omdat ze doof is aan één kant verkende ze hiermee de mogelijkheden om in mono te mixen.

Inspiratie vond ze in de hiatus, de pandemie en de oprisping van activisme aangaande de klimaatverandering en de Black Lives Matters-beweging naast de relatie tussen mens en natuur, tijd en fenomenen, Taoistische poëzie, het werk van Anna Tsing, Donna Haraway, Karen Barad en meer. De titel van de plaat stamt uit Timothy Mortons boek 'All Art Is Ecological'. 

Voor de live shows ontwierp visual artist Winnie Claessens miniatuurinstallaties, waarin natuurlijke objecten, materialen en texturen werden gebruikt. Lucas Van Haesbroeck bedacht een scenographie bij de installaties, camera's en projecties.

12 februari 2024
Patrick Van Gestel