Amanda Shires brengt 'Take It As A Man' uit

Ze is dan ook zelf een vrouw die haar spreekwoordelijke mannetje staat.

Wie kan er even veel adelbrieven voorleggen als Amanda Shires? De Amerikaanse singer-songwriter is een virtuoos violist, zingt als de beste, vulde al zes albums, werkte samen met grote namen als John Prine, Neal Casal, Rod Picott, Todd Snider en Justin Townes Earle en richtte samen met Maren Morris, Natalie Hembie en Brandi Carlile de “all-women country supergroep” The Highwomen op. Daarnaast wist ze Jason Isbell aan de haak te slaan in wiens 400 Unit ze ook speelt.

Op 29 juli verschijnt 'Take It As A Man', het zevende album, dat ze nu aankondigt met het mede door haar geschreven Hawk For The Dove, een song die klinkt als een onweer in de verte vol gevaarlijk gerommel en flitsen van genialiteit. Naast haar staat niemand minder dan producer Lawrence Rothman die ook toetsen speelt op de track.

Britney Spencer, die eerder al eens een Highwomensong coverde, zorgt voor zinderende backings en meneer Shires, Jason Isbell speelt gitaar. Over dat laatste heeft Shires trouwens dit te zeggen: “This is the song where Jason finally had enough of the buzz in the studio and switched to a Gretsch. That was the moment he realized why Chet Atkins loved Gretsch guitars”.

27 mei 2022
Marc Alenus