Alison Jutta kondigt debuutalbum aan

De eerste single is de afsluiter van de plaat.

Meer dan een jaar hoorden we niets van Alison Jutta, maar nu is de zangeres met de helderste stem aan het Nederlandse firmament terug met een nieuwe single, die tegelijk de voorloper is van een eerste full album. En wat voor een zalige, zomerse track is dat, zeker aan het eind, waar warme blazers de song uitgeleide doen.

For You start met de redelijk kille, synthetische drumklik van een Casio, maar eens Jutta de mond opent, krinkelen hemelse klanken je oren binnen over een lome groove. De voormalige finaliste van 'De Nieuwe Lichting' lijkt helemaal klaar voor een doorbraak. Als de volgende nummers van dat debuut 'Hello, I Don't Know' het niveau halen van For You, moet die doorbraak een feit worden.

En de zangeres kan het gebruiken, want de studio waar dit pareltje werd opgenomen, brandde af op 28 juni. Een groot verlies voor de artieste. Wie haar wil steunen, kan uiteraard de single streamen/ kopen, maar wie meer wil doen, kan hier terecht. Je helpt er ook andere acts als Socks;SportsSocks, Medicine Jet, Avvnt MM, Doorgerookt en Jack Hippo mee.

4 juli 2023
Marc Alenus