Alcatraz affiche begint vorm te krijgen

Wie de sociale media van het Kortrijkse metalfestival op de voet volgt, heeft er enkele zware weken opzitten, want dagelijks werden één of meerdere bands aangekondigd.

We proberen de nieuwelingen voor Alcatraz allemaal even op een rij te zetten: Static-X, Butcher Babies, The Darkness, Kvelertak, Moonspell, Uli Jon Roth, Monolord, The Vintage Caravan, Suicidal Angels, Havok, Benediction, Loudblast, Kobra And The Lotus, Burning Witches, Destruction, Dirkschneider, Sick Of It All, Witch, Monkey3, Stake, Pentagram (met Bobby Liebling), Darkest Hour, Ryker's, Stake, Wolves in The Throne Room en Wiegedood

Eerder werden onder andere Enslaved, Loudness, Gotthard, Cradle Of Filth en Red Fang aangekondigd. Dus als je als liefhbebber van hardrock en metal nu je meug nog niet gevonden hebt, dan weten wij het niet meer. 

Zaterdagmiddag werd ook de bezetting voor het "ontdekkingspodium" van Alcatraz, het zogenaamde 'The Morgue' bekendgemaakt. Met onder andere Growing Horns, My Diligence, Von Detta, Huracan, Carneia en Grotto staat er weer mooi volk op dat podium. 

Wie de volledige affiche rustig wil uitpluizen, kan terecht op de Alcatraz-webstek

Maar dat is nog niet alle Alcatraz-nieuws, want in het kader van "De Warmste Week" wordt de coolste rockbar van het festival 'El Presidio' opgebouwd in het StuBru-dorp op het Nelson Mandela-plein in Kortrijk. De bar, in lichtjes gewijizgde set-up, zal vanaf woensdag 18 tot en met 24 december open zijn van 's middags tot middernacht. 

15 december 2019
Bert Gysemans