Album twee voor The Good, The Bad & The Queen voor 2018

The Good, The Bad & The Queen is een supergroep met Paul Simonon van The Clash, Simon Tong van The Verve, Tony Allen van Fela Kuti en… Damon Albarn. Die is tegenwoordig volop bezig met Gorillaz’ laatste album ‘Humanz’ te promoten, maar hij blijft ook bezig met andere projecten, ook met The Good, The Bad & The Queen.

Het tweede album van die band wordt al een hele poos verwacht, maar nu Tony Visconti in november vorig jaar bij het project betrokken raakte, lijkt er toch iets te bewezen. “We zijn op ongeveer twee derde van de af te leggen weg naar de plaat”, zei Visconti tegen de Irish Times. “Maar momenteel nemen we een pauze omwille van ‘Humanz’. In april werken we verder en voor Kerstmis zou de plaat in de winkels moeten liggen.”

Als dat klopt, zou het wel eens kunnen dat we meer dan een album krijgen van bands met Albarn erin. Vorige maand verklapte Jamie Hewlett nog dat Gorillaz al bezig zijn met een opvolger voor ‘Humanz’ en die plaat zou aldus Hewlett ook dit jaar nog uitgebracht worden. Nu is het dus alleen nog wachten op nieuws over een nieuwe plaat van Blur.

5 januari 2018
Marc Alenus