Album nummer zes voor The Drums

Dit jaar bestaat de band ook al vijftien jaar.

Ooit een vrolijk huppelend kwartet, is The Drums anno 2023 herleid tot stichtend lid Jonny Pierce. En het succes van Let's Go Surfing zal wel nooit meer geƫvenaard worden, maar toch belooft het zesde album niet onaardig te worden. Eerste single I Want It All deed het bovendien niet slecht en werd ondertussen al meer dan een miljoen keer afgespeeld via Spotify alleen. Hopelijk heeft het niet alleen te maken met het feit dat Pierce zichzelf letterlijk bloot geeft op het artwork van de reeds uitgebrachte tracks of met het feit dat oudje Money onlangs nog eens een hit werd via TikTok.

Hoe dan ook, wordt 'Jonny' duidelijk een erg persoonlijk album. Op de plaat gaat Pierce de confrontatie aan met het diepgewortelde jeugdtrauma dat hij ervoer toen hij opgroeide in een sekte-achtige religieuze gemeenschap in de staat New York. Hij overwint de lange schaduw die dat wierp over zijn leven en relaties gedurende jaren.

De plaat zat er natuurlijk aan te komen, maar werd nu officieel aangekondigd met Better, een nummer over afhankelijk zijn van elkaar en zich terrugtrekken in de betrouwbare armen van eenzaamheid. Op het nummer klinkt Pierce wat als een jongere Morrissey. Als dat maar goedkomt.

14 juli 2023
Marc Alenus