Album Belly is voor april 2018

In juli meldden we het al: er is een nieuw album op komst van de nineties rockers Belly. Ondertussen worden de plannen concreet, want de band lanceerde een campagne op PledgeMusic om hun eerste album sinds ‘King’ uit 1995 uit te kunnen brengen.

Gemikt wordt op 6 april 2018 en er zouden elf tracks op de plaat staan. Twee daarvan werden al live uitgeprobeerd. Een titel is er nog niet, nochtans kiemde het idee voor het album al bijna twee jaar geleden. Toen was het twintig jaar geleden dat de band uit Boston nog samen speelde.

Er volgde een tournee in 2016 en daarop werden al een paar nieuwe songs gespeeld. De band beleefde zoveel plezier aan de reünie dat er nog nieuwe songs werden gerepeteerd en die werden ingeblikt in de Stable Sound studio in Rhode Island samen met Paul Q. Kolderie (Pixies, Radiohead, Hole en vele anderen).

Je kan de plaat al voorbestellen en een ruim gamma aan merchandise kopen. Een deel van de opbrengst gaat naar de plaat, een ander deel naar de slachtoffers van de orkaan die Puerto Rico en de Maagdeneilanden teisterde.

9 oktober 2017
Marc Alenus